Nierstichting

Dagelijkse producten zoals brood, kaas, soep, vleeswaren en vleesvervangers bevatten veel zout. Mensen zitten al snel aan hun zouttaks: de maximale hoeveelheid zout die nog gezond is voor je nieren. Hoe brengen we deze boodschap dichterbij?

Hoe verdienden we de aandacht?

Met het inzetten van de aandachtstrekker Nieuw brengen we het bestaan van de zouttaks onder de aandacht. Daarnaast passen de zouttools die direct handvatten bieden om inzicht te krijgen in eigen zoutinname en je helpen je zoutinname te verlagen uitstekend bij de aandachtstrekker Hulp.
Het idee
Om de zoutboodschap dichterbij te brengen en mensen te activeren de zouttools van de Nierstichting te gaan gebruiken, laten we een aantal herkenbare gerechten zien in exploded view. Om zo op een informatieve wijze te laten zien dat alle losse ingrediƫnten in de gerechten al snel optellen tot je dagelijkse zouttaks.
Uitwerking en middelen
Het thema zout komt gedurende het hele jaar terug. Het is namelijk een blijvend onderwerp. Voor de eerste batch wordt vooral ingezet op social: carousel ad, video link ad en image link ad.