Werelds werk uit cannes
Dit jaar waren we in Cannes om het beste werk van de wereld te bekijken. In de 4 dagen hebben we weer gezien dat ambitie, scherpe inzichten en vertrouwen aan de basis staan van creatief en effectief werk. We delen graag een selectie van betekenisvol werk dat onze aandacht verdient en waarvan wij enorm veel energie krijgen.

Iedereen ziet steeds beter in dat merken niet zomaar iets moeten vertellen over een product, maar het meer moeten hebben over een mentaliteit. Het gaat om een menselijk perspectief. En hoe kunnen we als merk écht van betekenis zijn voor mensen? Waar lopen ze dagelijks tegenaan? Wat zijn hun irritaties? Waar zoeken ze naar op internet? En natuurlijk, hoe kunnen we ze daar het beste bij helpen? Als je de ambitie hebt om daar als bureau een steentje aan bij te dragen, maak je campagnes van nu. En dat wordt gewaardeerd in Cannes.

Nike is een goed voorbeeld van prijswinnend werk dat naast het verkopen van sportkleding ook breekt met taboes in landen zoals India, waar het niet zo vanzelfsprekend is om voor jezelf op te komen. Laat staan het beoefenen van een sport.
Waar we ook enthousiast van worden zijn ideeën die vanuit een ijzersterk en verrassend inzicht worden geboren. Dat hoeft niet groots te zijn, maar kan juist in de kleinste dingen zitten.

Goed werk verrast als het nog nooit eerder is gedaan, maar wel al eerder bedacht had kunnen worden. Zo’n idee waarvan je denkt; waarom zijn wij daar niet mee gekomen? Zo’n idee waarvan je weet dat de klant er alleen maar ja tegen kan zeggen, omdat het marketing technisch steengoed in elkaar zit. En als het dan ook nog eens erg leuk is om te zien tussen al die maatschappelijk betrokken campagnes, win je in dit geval 3 keer goud in PR en Promo & Activation.
Tenslotte vinden we het ook belangrijk om te benoemen dat creatief en effectief werk ook gepaard gaat met doorzettingsvermogen. Daarmee bedoelen we dat een goed idee niet zomaar gemaakt wordt. Het vergt vertrouwen van zowel bureau als klantzijde om bepaalde campagnes te maken die zo origineel zijn dat je er bang van wordt. Zeker in een tijd waarin alles gemeten en getest wordt voordat het live gaat. Juist de gedurfde campagnes waarvan je voelt dat er veel liefde, toewijding en durf in zit, worden bekroond met een leeuw.  
In Cannes wordt elk jaar creativiteit gevierd. En elk jaar komen er weer campagnes bij die nóg beter, slimmer, innovatiever of grappiger zijn. Die ambitie hebben wij ook. Maar we kunnen het niet alleen. We hebben passie, vertrouwen en doorzettingsvermogen nodig van iedereen om het waar te maken. En als het lukt, kunnen we dat ook samen vieren. Met een biertje bijvoorbeeld. Cheers!