Energize heeft een storytelling website voor het Mauritshuis ontwikkeld, in samenwerking met ThisPage Amsterdam. Ontdek het verhaal achter het wereldberoemde schilderij van Carel Fabritius: Het Puttertje.
De ‘storytelling’ website voor Het Puttertje is de eerste in een serie van online verhalen over meesterwerken die in het Mauritshuis zijn te zien. Verhalen die het waard zijn om te delen. Dit is in lijn met de strategie die Energize voor het Mauritshuis heeft ontwikkeld: door een beeld te schetsen van de Gouden Eeuw en zo de verhalen achter bekende en minder bekende schilderijen voor te stellen aan het grote en internationale publiek.

De wereld achter het schilderij
‘Het Puttertje’ van Carel Fabritius. De wereld achter dit klaarblijkelijk kleine schilderij is veel groter dan je zou denken. Het heeft al eeuwenlang mensen en kunstenaars geïnspireerd en dat doet het tot op de dag van vandaag nog steeds. De zang van Het Puttertje inspireerde Antonio Vivaldi om Il Gardellino te schrijven en ook de roman ‘Het Puttertje’ van Donna Tart is geïnspireerd op het schilderij. Maar er is nog zoveel meer om te ontdekken. De verschillende plaatsen waar het is geweest, waar de geschiedenis is geschreven en waar het dat nog steeds doet. De website neemt je in vogelperspectief mee door het leven van Het Puttertje dat zich zo voor je ontvouwt.

Meesterwerken in het Mauritshuis.
Het Mauritshuis in Den Haag heeft een groot aantal meesterwerken in bezit. Meisje met de Parel is onder andere onderdeel van de collectie. We willen mensen aanmoedigen om het museum te bezoeken; daarom laten we zien welke meesterwerken er te zien zijn in Het Mauritshuis. Door de werken op deze manier ten toon te stellen een groot internationaal publiek –jong en oud– geven we mensen de mogelijkheid om de onverwachte verhalen achter de schilderijen te ontdekken en geven we tegelijkertijd het museum meer bekendheid.