Word een Buitenbaas met PLUS en Boswachter Arjan

Kinderen gaan steeds minder vaak naar buiten. Ze besteden juist meer tijd in de digitale wereld en weten daardoor minder over dieren en planten. Dat is jammer, want buiten spelen is niet alleen goed voor de gezondheid maar ook voor de ontwikkeling.

Met de spaaractie ‘Buiten in Nederland’ stimuleert PLUS Supermarkt kinderen vaker naar buiten te gaan. Spelenderwijs leren kinderen met de 150 Buitenkaartjes en de PLUS Buiten app meer over de natuur en waar zij moeten zijn en kijken. Want, zoals Boswachter Arjan Postma zegt: “Pas als je weet waar je op moet letten, wordt het spannend.”

WORD EEN BUITENBAAS

In samenwerking met Oxford House heeft Energize een serie online video’s ontwikkeld om te laten zien dat er buiten zo veel te zien en te beleven is. Om kinderen te overtuigen naar buiten te gaan, creëren we een kruisbestuiving met de gaming wereld.

Met de Buitenkaartjes unlocken kinderen vijf nieuwe werelden: Buiten in de buurt, Buiten aan de kust, Buiten in de polder, Buiten in het bos en Buiten in de sloot. Ga eropuit met de 150 Buitenkaartjes van PLUS en Boswachter Arjan en word ook een échte Buitenbaas.
De spaarcampagne loopt van 6 september tot en met 17 oktober. Om kinderen en hun ouders te bereiken zijn de video's te zien op YouTube en andere online streaming zoals RTL, Talpa en Ster, op online gamingplatforms, op de social kanalen Facebook, Instagram en Snapchat en in POOH rondom PLUS winkels, scholen en pret- en dierenparken.

Daarnaast ontwikkelden we social content, zoals een Buitenquiz voor Instagram Stories om de kennis van de Buitenbazen te testen. De antwoorden zijn uiteraard terug te vinden op de buitenkaartjes.

Lees hier alles over de campagne en bekijk meer video's.