PLUS x Fabeltjeskrant
Begin 2019 draait een animatiefilm van de Fabeltjeskrant in de bioscopen en spaar je bij PLUS voor 5 exclusieve handpoppen. Hoe brengen we handpoppen van het nostalgische TV programma bij kinderen van nu tot leven?
Maak je eigen fabeltje
De handpoppen van PLUS spelen de hoofdrol in de online activatie. Want met de Fabeltjeskrant handpoppen, maak je in een handomdraai je eigen fabeltje. We activeren kinderen zelf een verhaaltje te bedenken met de gespaarde poppen. Duik het theater in, film je fabeltje, upload je video op de actiesite en maak kans op fantastische prijzen.
Uitwerking & middelen
De actiesite fungeert als centrale hub van de activatie, waar kinderen video’s uploaden. Hier krijgen de Fabeltjes gepersonaliseerde titelkaarten en verschijnen vervolgens in het Fabeltjesoverzicht. Kinderen beleven urenlang kijkplezier met de user generated content van andere kinderen. Om de activatie aan te jagen worden social video’s, prerolls en banners ontwikkeld en ook influencers inspireren kinderen hun eigen fabeltje te maken.

Om bekendheid te creëren rondom de spaaractie worden korte video’s ingezet zoals bumper ads en video link ads. De handpoppen en hun bekende uitspraken verschijnen op het toneel van Facebook, Instagram en YouTube. Ook de GIFs van de handpoppen werden veelvuldig gebruikt in Instagram Stories.