mauritshuis x Nicolaes Maes
Van 17 oktober 2019 tot en met 19 januari 2020 is de eerste overzichtstentoonstelling van het oeuvre van Nicolaes Maes te zien in het Mauritshuis. Er is veel te vertellen over Nicolaes Maes, maar de meeste mensen weten niet wie hij is. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen hem dusdanig leren kennen dat we hen nieuwsgierig maken naar de tentoonstelling te komen?

Rembrandts veelzijdige leerling
De Luistervink, een schilderij uit de tweede fase van zijn carrière, is de key visual voor de campagne. Om het boeiende levensverhaal van Maes en zijn schilderijen te vertellen, stellen we een audiotour voor. Elk fragment start met “Hallo luistervinken, welkom bij Nicolaes Maes, Rembrandts veelzijdige leerling” gevolgd met een aantal hoogtepunten uit zijn leven. Alsof we in dialoog zijn met Maes en de verteller. Zo leert iedereen hem beter kennen en maken we mensen nieuwsgierig zijn gehele collectie te bekijken in het Mauritshuis in Den Haag.

Uitwerking & middelen
De audioverhalen komen terug in radio en audiofragmenten, die te beluisteren zijn op social media en op de website van het Mauritshuis.