GOED ETEN VOOR DE HELE BUURT
PLUS houdt van goed eten en vindt het als lokaal betrokken supermarkt belangrijk dat iedereen goed kan eten. Maar soms is dat lastig. Bijvoorbeeld door leeftijd, gezondheid of een handicap. Daarom steunt PLUS Stichting Thuisgekookt. Zij verbindt thuiskoks aan buurtgenoten die niet altijd voor zichzelf kunnen koken. In samenwerking met DPG Media ontwikkelden we een awareness- en activatiecampagne.
SAMEN ZORGEN VOOR DE BUURT
Stichting Thuisgekookt brengt mensen die niet in staat zijn om zelf te koken in contact met een buurtgenoot die met liefde een extra portie voor ze kookt. Naast financiële steun, gebruikt PLUS haar winkel en mediakanalen om de bekendheid van het initiatief te vergroten. En om buurtbewoners aan te sporen hulp aan te bieden als thuiskok of het laagdrempeliger te maken om hulp te vragen als maaltijdontvanger. Samen met Stichting Thuisgekookt zorgt PLUS ervoor dat iedereen in de buurt kan genieten van een verse, warme maaltijd én sociaal contact.
PROEF DE FAVORIETE GERECHTEN VAN THUISKOKS
Om het initiatief op locatie onder de aandacht te brengen, introduceren we buurtproeverijen in de PLUS winkels die gevestigd zijn in de focusgemeenten van Stichting Thuisgekookt. Hier proef je de favoriete gerechten van thuiskoks en de maaltijdontvangers uit die specifieke buurt en kun je de thuiskok ontmoeten. Ook in de andere supermarkten wordt de stichting onder de aandacht gebracht. Dankzij speciale receptenkaartjes kunnen boodschappers door heel het land thuis genieten van de favoriete gerechten van thuiskoks.
Om het steunen van de buurt nog laagdrempeliger te maken, vraagt PLUS klanten het statiegeld te doneren aan Stichting Thuisgekookt. Dankzij deze bijdrage kan Stichting Thuisgekookt matches maken tussen buurtgenoten en kunnen hulpbehoevenden die de bijdrage per maaltijd à €3,30 niet kunnen betalen, toch genieten van goed eten van een buurtgenoot.