Nierstichting Collecteweek
Dagelijks strijden veel mensen tegen nierschade. Omdat het hun leven – of dat van een ander – ernstig beïnvloedt. Maar alleen kunnen ze de strijd niet winnen. Daarom vragen ze om jouw hulp. Online én op radio. Steun de strijd tegen toenemende nierschade. Geef tijdens de collecteweek van de Nierstichting van 17 t/m 23 september.
Bewustwording is van levensbelang
Met de campagne willen we mensen wakker schudden. Nierschade treft inmiddels al 1,7 miljoen Nederlanders, Nierschade is verraderlijk, want bijna de helft heeft het nog niet door. Tot het te laat is en dan heeft het zeer grote impact op het leven. Nierschade is onomkeerbaar en kan zelfs leiden tot vervroegd overlijden. Zo verliest iemand van 55 met lichte nierschade, gemiddeld al 7 jaar van zijn leven. Daar wil Nierstichting verandering in brengen, door mensen bewust te maken van het gevaar, nierschade te voorkomen, eerder op te sporen, beter te behandelen en genezing mogelijk te maken. Elke donatie helpt daarbij.

Strijd mee met onze helden.
In de campagne staan meerdere strijders centraal: patiënten, medewerkers en collectanten, die elk op hun manier de strijd aan gaan. In zowel fotografie als video worden ze uitgelicht met een herkenbare rode gloed. Een gloed die niet alleen hun doordringende kracht en heldhaftigheid belicht, maar ook een waarschuwingssignaal is voor het sluimerende gevaar van toenemende nierschade. Om de campagne meer verdieping te geven, worden de verhalen van de strijders uitgelicht. Zo wordt de urgentie van het probleem en de impact van de ziekte nog duidelijker.