Eneco x philips
Kunnen kleuren invloed hebben op hoe jij de temperatuur in huis ervaart? Een interessante vraag. Als de theorie blijkt te kloppen, dan kunnen we op een slimme manier veel energie besparen. Daarom zijn we, samen met Phillips Hue en Eneco’s Toon®, op onderzoek uitgegaan.
The color experiment
Met een experiment dat geleid werd door kleurpsycholoog Jill Morton, wilden we aantonen dat je de thermostaat omlaag kunt draaien zonder dat je een daling in de temperatuur ervaart. Simpelweg door warme kleuren te gebruiken om de kamer te laten oplichten. In drie afzonderlijke omgevingen hebben we het gedrag van mensen en hun huisdieren opgenomen. In een blauwe kamer met koude kleuren en een tegengestelde rode ruimte met warme kleuren.
kleurrijke RESULTATEN
The Color Experiment is meer dan 72.000 keer bekeken. Dat betekent dat de online video een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan de reguliere campagne, waardoor de verkoopdoelstellingen met 5% zijn overschreden. Daarnaast is het aantal Philips Hue-aansluitingen in combinatie met Toon® gedurende deze campagne met 50% toegenomen.